torsdag 11 januari 2018

Tofubollar, eller "Vegetariska köttbullar"


Vi har slutat leta efter bättre vegetariska bollar, efter att ha testat en lång rad recept på kikärtor, sojabönor, svartbönor, linser och grönsaker av olika slag, för har vi nu hittat rätt. Dessa är inte bara väldigt enkla att göra och väldigt goda med ett frasigt yttre och saftigt inre, de håller dessutom formen bättre än köttbullar, jag rekommenderar att testa.

Tofubollar
3 portioner, 15 minuter
  • 1 paket, 270g marinerad Tofu, ex Kung Markattas
  • 1 st Ägg
  • ½ dl Ströbröd
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1-2 tsk Harrissa
  • lite Smoked paprika
  • lite Paprikapulver
  • 1 tsk torkad Rosmarin
Öppna tofupaketet, häll av vätskan, lägg tofun i en ren kökshandduk och pressa ur vätskan medan du smular sönder tofun till en färsliknande konsistens. Sen blandar du tofun med resterande ingredienser i en skål, formar till bollar och steker i het stekpanna till de har fin färg. Svårare är det inte.

Servera med exempelvis ugnsrostade rotsaker, en sås du gillar och en sallad. Eller som du skulle servera falafel eller köttbullar i allmänhet. Går även att göra till biffar eller burgare.

1 kommentar: