tisdag 13 december 2011

Potatissallad, hemgjort givetvis!

Potatissallad är väl något som alla har en relation till, det kanske inte är aktuellt såhär års för alla, men på sommaren så tas den ju ofta fram både på midsommar och när det ska grillas! Ok om man bara tittar in på affären påväg till en grillning, ok att köpa färdig då alltså, men att göra egen är inte svårt och så jävla mycket godare än köpt. Finns i en mängd varianter med vinegretter, senap, olja och soltorkade tomater, men idag gör jag den mer klassiska på gräddfil och majonäs. Väldigt gott till grillat, kallskuret och köttbullar, varesig det till jul, midsommarafton eller nånstans mitt i mellan!

Potatissallad, 4 portioner, ca 40 minuter
  • 10 fasta potatisar (ca 1.25l hackade)
  • 2dl Lättmajonäs
  • 2dl Gräddfil
  • ½dl Bostongurka
  • 2-3msk Senap, typ Slotts
  • 1 Gul Lök
  • 1tsk Salt & Svartpeppar

 Skala, klyfta och dela potatisen, koka i lätt saltat vatten till den mjuknat, ca 10-15 minuter. Hacka löken och blanda ihop ingredienserna till såsen så länge, smaka av såsen ordentligt, för nyckeln till en god potatissallad ligger i en god sås, för den kommer inte bli godare av att blanda ner potatis! Häll av potatisen och blanda ner i såsen direkt, blanda runt och låt kallna i kyl eller vattenbad beroende på hur bråttom du har! Servera med valfritt kött och gärna lite inlagda gurkstavar! Är ännu godare dagen efter.

Serveras med valfritt tillbehör!
Ett kort recept för så enkelt är det! Blandar man i potatisen medan den är varm så gottar det till sig bättre än om den är kall. Jag gjorde även en rostbiff/tjälknöl idag, det är ruskigt enkelt men kommer recept på det också. Dom inlagda gurkstavarna la jag in själv tidigare i höst! Supergott! Kommer nog ett recept på det också! Brödet finns redan här på bloggen!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar