tisdag 6 december 2011

Smaskig Köttfärssås

Köttfärsås är ju kärnan i alla svenska barns uppväxt, och det är väl nått alla kan laga tänker jag, men har fått höra att min är god och "avancerad" i sin enkelhet. Vin gör mycket för smaken, matlagningsvin funkar och är praktiskt om man som jag dricker väldigt lite vin.

Köttfärsås 4 portioner, ca 25 minuter
Ingen lök hemma, gott ändå!

  • 600g Köttfärs
  • 2 Gula Lökar
  • 3 Stjälkar Blekselleri
  • 2 Morötter
  • 4 Vitlöksklyftor
  • 1msk Olivolja
  • 2tsk Salt
  • 800g Krossade Tomater
  • 2msk Tomatpuré
  • 1dl Rött Vin el Matlagningsvin
  • ½dl Balsamvinäger
  • 1tsk Torkad Basilika
  • ev 4 blad Färsk Basilika
  • Svartpeppar
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja 4 minuter, tillsätt nötfärsen och rör så den delar sig, fräs 4 minuter till. Tillsätt vin och låt koka in en minut, tillsätt sedan krossade tomater, tomatpuré, torkad basilika, och balsamvinäger. Låt köttfärssåsen puttra under lock i 10 minuter. Ta bort locket och låt såsen puttra till en såsig konsistens, smaka av med salt, peppar och gärna färsk basilika. Serveras snarast med lagom kokt pasta, gärna i en djup tallrik med bred kant och med rikligt av god parmesanost på toppen!
Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar