måndag 16 januari 2012

Hur förvara bröd?

Såhär gör jag för att förlänga glädjen med hembakt bröd :)

Mjuk skorpa eller små bröd
Kallna inlindat i handduk, flytta över till plastpåse när dom kallnat, frys ner det du inte behöver samma dag eller möjligvit nästa morgon. Små bröd tinas snabbt i micro men det som inte äts direkt tinas i påse i rumstemperatur.

Rostbröd
Skiva gärna före frysen

Grovt bröd
Linda in i handduk för att kallna, förvara där till brödet tar slut. Fryses i plastpåse, tina i rumstemperatur.

Frasigt bröd
Ett bröd som frasar när man klämmer på det gör mig så glad! Jag låter det kallna efter gräddning på ett galler utan handduk, var inte rädd att låta det ligga framme ett par timmar, men när du har börjat skära i brödet så ställ det på snittytan en bänk eller skärbräda i plast (för trä torkar ut ytan), gärna med en enkel papperspåse över efter att det har kallnat helt, då håller det sig frasigt.

Frys in!Inget mjukt bröd blir särskilt roligt på några dagar. Stora limpor kan med fördel delas i två före frysen, frys in i fryspåse och stäng påsen väl.

Så inte snittytan torkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar