tisdag 22 november 2011

Gulashsoppa, en värmande höstfavorit!

Det är ju minst sagt höst så varför inte en värmande soppa? Otroligt gott och ännu godare dagen efter. Värmer både kropp och själ! Jag själv är uppväxt med mammas köttfärsgulasch med jämna mellanrum men blev riktigt förvånad när en kompis sa att hon aldrig hade smakat. Så vi lagade den tillsammans en gång, hon verkade tycka om den, nån vecka senare fick jag höra att hon hade lagat den igen.. och igen.. Detta är en soppa med lite drag i! Köttbitar kräver längre

Gulaschsoppa ca 3L / 8 portioner
Lyxmiddag på en tisdag med nybakt bröd!
  • 400g Högrev eller Nötfärs
  • Ca 8dl vatten
  • 2 Potatisar, 2 Morötter, 1 Palsternacka,1 Gul lök, 1 bit Rotselleri
  • 2 Lagerblad
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 burk Krossade Tomater
  • 1 Buljongtärning
  • 2msk Äppelcidervinäger
  • ½dl Tomatpuré
  • ½dl Aivar Relish
  • 2tsk Sambal Oelek
  • Mald kummin
  • Salt och ev lite soja.
Skär köttet i små bitar, fräs dom snabbt i en gryta, tillsätt vatten och låt koka. Skala och skär under tiden rotsakerna i små bitar, lägg ner det med köttet och blanda i resten av ingredienserna förutom salt, kom ihåg att kummin är det som gör gulasch till gulasch så snåla inte med den. Låt puttra under lock på glänt i minst 30 gärna 45 minuter till allt är färdigt. Provsmaka med salt och eventuellt lite soja om det behövs. Servera gärna med en klick creme fraiche på toppen och ett gott bröd till att doppa.

Gulasch med utsikt i södra Schweiz sommaren 2009

Detta recept rekommenderas varmt!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar