torsdag 13 oktober 2011

Simpel Barbequesås!

En given favorit när det inte riktigt finns ork eller tid eller grejer att göra något ordentligt. Alla ingredienser är sånt som bör finnas hemma, och allt håller länge så det är ett bra sätt att trolla fram en riktigt god sås som kan lyfta en måltid! :)
Barbequesås med lök.. eller är det tvärt om?

Rör ihop 1.5 dl chilisås, 2 msk olja, 1 msk äppelcidervinäger, 1 msk senap, lite salt, peppar och cayennepeppar. Hacka en ganska stor gul lök och blanda i. (Det ska vara mycket lök!) Såsen blir inte så såsig men det är meningen. Såsen förtjänar att få stå och mogna i kylen en halvtimme, då blir den lite mildare och mycket godare, så börja med att göra såsen när du lagar mat, med lock håller den bra i kylskåp i ett par dar. Själv glömde jag senapen om jag ska vara ärlig, men den blev god ändå!

Torsdagsmiddag + underhållning!
Tog dom minsta potatisarna från påsen och rostade i ugn hela med morötter, olja, salt och timjan, bra att nagga potatisarna med en gaffel en gång eller två så inte skalet blåser upp sig :) Köttet är kalvstek som blev över från köttsoppan i förrgår.

Ursprungssåsen finns i Vår Kok Bok, "Barbequesås - Grillsås" och är alltså den kalla såsen.
Både boken och såsen rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar