fredag 3 februari 2012

Kalasbiffar, Husmanskost 2.0

En supertrevlig klassiker hemma var mammas kalasbiffar, lite festligare än normalt men ändå lätt att laga, gott till ett fåtal men även bra att göra till många för det är så otroligt mycket mindre pill än med exempelvis köttbullar eller pannbiffar. Baconet gräddas och ger mycket smak åt biffen samtidigt som tomaten gör den väldigt saftig! Vill du kan du givetvis göra dom lite mindre men kom ihåg att ta extra bacon och tomat i så fall så ingen biff känner sig utanför! Detta är en riktig favorit från min sida, bjöd en kompis ikväll och han intygar att det är gott! Var hungrig när dom lagades, kanske syns på bilden :)

Kalasbiffar 8 portioner
  • 3dl Hett Vatten
  • 1¼dl Ströbröd
  • 1msk Buljongpulver
  • 2tsk Salt
  • 1tsk Soja
  • Svartpeppar
  • 800g Nötfärs 10%
  • 1 Ägg
  • 8 skivor Bacon
  • 2 Stora Tomater i skivor
  • 1dl Riven Ost
  • Oregano

Starta ugnen på 225°C.
Ta en lagom skål och tillsätt vatten, ströbröd och kryddor, rör om och låt stå i ca 10 minuter. Blanda ner köttfärsen och rör till sist ner ägget. Smörj en rejäl ugnsform och forma sen med blöta händer 8 rejäla biffar genom att rulla bollar nästan i storlek tennisboll och platta till litegrann, linda en skiva bacon runt biffen, lägg en tomatskiva på toppen och strö lite ost på toppen, toppa med lite oregano. Grädda 15-20 minuter i ugnen, kolla gärna så dom är genomstekta, antingen med kniv eller termometer, 70°C = färdigt. Servera med kokt potatis och gärna en god svampstuvning till!
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar