tisdag 14 augusti 2012

Jambalaya med Chrizo

Något av en bortglömd favorit här hemma som återkommer då och då, särskilt när jag råkar ha köpt typ chorizo men inte vet vad jag ska göra av den. Både smakrikt med viss hetta och förvånansvärt drygt, dessutom lättlagat. Jambalaya kan göras med mängder av olika sätt, försök gärna hitta en favorit, det här är min.

Jambalaya med Chorizo, 4 portioner
  • 1 gul Lök
  • 1 röd Chilifrukt
  • (½tsk Sambal Oelek)
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 1 röd Paprika
  • 3dl Jasminris
  • 400g krossade Tomater
  • ½dl Aivar Relish
  • 6dl Vatten
  • ½tsk Salt
  • 1tsk Timjan
  • 2 Lagerblad
  • 1 Buljongtärning / 1msk Fond
  • 300g Chorizo
  • Inlagda oliver till servering
Hacka lök, vitlök, Paprika och chilifrukt, tvätta händerna noggrant. Fräs det hackade på medelvärme i lite smör i en traktörpanna eller stekgryta med lock ett par minuter. Skölj riset i en sil och låt det fräsa med ett par minuter till under omrörning. Tillsätt allt det andra bortsett från Chorizon, låt puttra varsamt under lock i 15 minuter. Hacka under tiden chorizon i hela eller halva slantar, tillsätt den och låt det koka ytterligare 5 minuter eller till riset är färdigt under lock, späd med vatten till en krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med inlagda oliver och en enkel sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar