Men här blir det ingen pretentiös matlagningskonst för syns skull, utan snarare en plats för mer eller mindre korkade idéer, för matlagning handlar ju om kreativt skapande, inte om rätt och fel.
Så på samma sätt som min frilufsblogg På Äventyr i Livet riktar sig mot dom som inte tar sig ut, så är tanken att här ska det visas på dom möjligheter som finns med ganska enkla medel!
Favoritverktygen |
Det som är anmärkningsvärt är väl.. dubbelsidigt diamantbryne för den härliga "fastna i skärbrädan"-känslan, degkrokar; kanske det mest underskattade verktyget i ett litet kök, Keramisk kniv som dock är väldigt ny men känns bra än så länge! Mortel; en ny favorit är att mortla grovsalt och ha som bordskrydda, bättre än havssalt, tycker jag. Samt givetvis silikonsleven från Le Creuset!
Skål! |
Funkar alldeles utmärkt att vispa grädde eller smälta choklad i!
Men... Det är ju maten som ska vara i fokus.
Planen är att inom kort skriva ett par inlägg med ett tydligt tema.. Exempelvis om smidig brödbakning, enkelt glassmakande (min marianneglass är snart slut), kanske något om te, om öl, får se. :)
Senare så skriver jag om det som är värt att skriva om!
Sen kommer det nog upp lite småsaker via twitter. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar