Kokar du bönorna själv så är det här riktigt billig, god och näringsriktig mat.
Chili sin carne, 4 portioner
Du behöver 40 minuter och

- 2 gula lökar, grovhackade
- 1st chipotlechili, urkärnad och mortlad.
- 3 vitköksklyftor, hackade
- 500g krossade tomater
- 3dl vatten
- 2 tsk sambal oelek
- ½ dl röda linser
- 2 tsk örtsalt
- 6 dl blandade kokta bönor eller kikärtor
- 1 st grön paprika i strimlor
- Svartpeppar från kvarn
- Brieost & ett gott färskt ljust bröd
Fräs löken i rapsolja i 5 minuter utan att den tar färg, tillsätt chipitle och vitlök, rör om och fräs en minut till. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal och röda linser, låt koka under lock i 20 minuter till linserna har kokat sönder. Tillsätt örtsalt, nymald svartpeppar och de bönor du tycker om, jag använder gärna svarta bönor, kidneybönor och kikärtor, låt koka 5 minuter till. Tillsätt paprikan och smaka av. Servera med ett gott bröd i grova bitar och skivad brieost lagd på chilin så den smälter.
Jag hoppas det smakar.
Vänliga hälsningar
Tomas, den @Vassaste_kniven på twitter.
Jag hoppas det smakar.
Vänliga hälsningar
Tomas, den @Vassaste_kniven på twitter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar