Nubbesallad 1.5L
- 1.5 dl Gräddfil
- 1.5 dl Majonnäs
- 0.6 dl Kaviar (typ Kalles)
- ½ dl hackad Dill
- 1 burk á 200g Matjesill
- 6 Potatisar eller ca 12 Färskpotatisar, kokta
- 3 Hårdkokta Ägg
- 1 Rödlök
- 1 Pujolök
Ta en bunke på ca 2 liter som får
plats i kylen, gärna med lock. Blanda Gräddfil, Majonnäs, Kaviar
och Dill i bunken ordentligt. Skala eller borsta och skär Potatis och Ägg små bitar så inte ett lager på en macka blir för tjockt Hacka Purjolök och Rödlök fint, dela Matjesillen i smala strimlor och spara lite av lagen den ligger i. Blanda ner alltsammans förutom lagen i bunken. Smaka av, behövs mer salt så använder du lagen från sillen. Nubbesalladen blir bara godare om den
får stå svalt över natten, så den görs med fördel dagen före den ska användas.
Serveras på macka! |
Glad Midsommar!
Ser riktigt trevligt ut! Glad sommar.
SvaraRaderaKanongott! :) Nubbesalladen passade jättefint till årets midsommarknytis och jag fick många positiva kommentarer. Kommer absolut göra detta igen! :)
SvaraRadera