Här har du ett grymt tillbehör som är grymt gott i sig men passar till nästan allt. Men visst låter det dumt? Lägga in oliver, dom är väl redan inlagda? Ja, i en saltlag, men en vinegrette är så mycket godare, dessutom bra att ringla över en sallad. Dessutom så underlättar en inläggning att hantera oliver i konserv, som kalamata som ju är dom godaste. I andra matkulturer kan man äta oliver som mellanmål, bara oliver, så gott kan det va! Gröna och Svarta oliver kommer från samma växt, bara att dom gröna är omogna, ofta är billiga svarta oliver gröna och har fått bada i lut för att svartna, köp Receptet hittade jag i 'Det Vegetariska Köket' som tyvärr verkar va slutsåld. Se även How it's made: Olives!
Inlagda Oliver & Vitlöksklyftor 15min gärna 2 dagar marinering.
- 2 burkar Kalamataoliver med eller utan kärna
- 2 stora Vitlökar
- 1 Chilifrukt
- 1 kvist Rosmarin
- 2 dl Olivolja
- 1 dl Vitvinsvinäger
- 1 ren Glasburk med lock, ca 0.75L
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar