Ryttarkaka 1 långpanna 30x45cm
Kaksmet
- 175g Smör
- 4 Ägg
- 6dl Socker
- 3dl Vetemjöl
- 1dl Kakao
- 2krm Salt
- 1tsk Vaniljsocker
- 75g Smör
- 2dl Socker
- 1½dl Grädde
- 1dl Ljus Sirap
- 200g Kokos (1 Påse)
Starta ugnen på 225°C.
Smält 175g smör i en kastrull. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke, rör ner resten av ingredienserna för smeten, bred ut på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Under tiden gör du glasyren, blanda allt utom kokosen i kastrullen, koka upp och låt puttra ett par minuter, rör hela tiden så det inte bränner vid. Tillsätt kokosen och koka 2 minuter till. Ta ut den halvfärdiga kakan, bred försiktigt ut glasyren jämt på toppen, grädda i ytterligare ca 10 minuter eller till glasyren fått önskad färg. Låt kakan svalna under bakduk. Ljummen eller kall går kakan lätt att skära, förslagsvis med en pizzaslicer. Jag skär bort kanterna samt använder linjal för att få snyggt uniforma bitar!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar