fredag 23 december 2011

Syrlig Honungssenap

Egentligen är jag väldigt nybörjare på att göra senap, men det blev väldigt gott ändå! Det är förvånansvärt enkelt att göra, läser man recept ser man massa olika metoder, såhär gjorde jag min, men man får givetvis göra precis som man vill, det finns inga rätt och fel, och det här är mest tänkt som inspiration! Min blev precis som jag ville ha den. Med lite sting och syrlighet med lite sötma i bakgrunden, jag tänker mig en fusion av äppelmos och senap som väl måste bli det ultimata tillbehöret till julskinkan! Jag ska absolut göra senap igen, det är så simpelt och så gott!

Syrlig Honungssenap, ca 1dl.
Svårare är det inte!



  • 1 påse (26g) Brunt Senapsfrö
  • 1 påse (26g) Gult Senapsfrö
  • 2msk Vatten
  • 2msk Äppelcidervinäger
  • 2msk Rapsolja
  • 1msk Honung
  • 1msk Socker
  •  Mortel

Mortla senapsfrön, tillsätt i en liten kastrull tillsammns med resten av ingredienserna, blanda om och låt puttra ihop ett par minuter på låg värme. Häll upp på ren glasburk i lagom storlek och låt den mogna i kylen minst 2 dagar, den tjocknar lite.
Rita under tiden en fin etikett till burken!

Lycka till!

1 kommentar:

  1. Det har ser verkligen gott ut. Nar jag har slut pa min Guinness senap sa tror jag att jag snor det har receptet for min nasta batch senap. ;)

    Tack for inspirationen!

    // Mike

    SvaraRadera